Lézerharc?

Mi az a lézerharc?

A lézerharcot eredetileg az amerikai hadsereg  fejlesztette ki a ’80-as években, hogy újfajta kiképzési és gyakorlási lehetőséget biztosítson katonái számára.  A MILES rendszer( Multiple Integrated Laser Engagement System) működési elve, hogy a lézerfegyver által kibocsátott infravörös tartományú fényt egy, a test bármely vagy több felületén elhelyezett érzékelő találatként  észleli, ezáltal  hozzájutva a szimuláció során hasznos információkhoz. A lézerharcot napjainkban is rendszeresen használják különböző fegyveres testületek.

A „civileknek” szánt verzió gyakorlatilag ugyanilyen logikával működik. A szórakoztató iparba a Star Trek és Star Wars filmek hatására (ahol bőven akadt példa többféle lézerharcra is) lett népszerűbb a lézerharc az 1980-as évek végére. Ekörül jelentek meg az első lézerharc arénák is. Olyan csapatépítő játékról van szó, amely a paintball-tól leginkább abban különbözik, hogy teljes mértékben fájdalommentes, ugyanakkor sokkal gyorsabb és dinamikusabb tud lenni a játékmenet. További előnye, hogy a lézerharc során használt lézerfegyver nem lő ki semmilyen lövedéket, így megkímélve a környezetet. Mivel nincs lövedék, így védőruházat viselete sem szükséges. Jelentős testmozgással járó élmény, ahol minden reflexünkre szükség lesz a győzelemhez!

A Laserzone Fehérvár lézerharc pályáján használt lasertag felszerelés infravörös tartományban működik, hasonlóan a TV távirányítók elvéhez. Az ilyen lézerharc játékfegyverek használata teljesen biztonságos. Egy fejre szerelt érzékelő valamint a lasertag fegyveren található érzékelő jelzi a találatot. Székesfehérvári lézerharc pályánkon higiéniai okokból a fejpánt alá maszk használata kötelező!

 

Mi is a LaserZone?

 

Magyarországon, rengeteg lézerharc vállalkozás található, amelyek főleg a főváros területére koncentrálódnak. Mivel Székesfehérvár vonzáskörzetében hasonló szórakozóhely nem található, ezért elmondható, hogy a LaserZone székesfehérvári lézerharc pályája hiánypótló szórakozási lehetőségként szolgál.

A lézerharc vagy laser tag egy játékfajta gyűjtőneve, amelyet általában érzékelőkkel felszerelt ruházat vagy fejpánt valamint egy lézerfegyver használatával játsszák. Mi a fejpántos rendszert részesítjük előnyben, leginkább higiéniás szempontokat figyelembe véve. A lézerharc pályák leginkább fényszegény környezetben nyújtják szolgáltatásukat,de természetesen ettől eltérő helyszínen is van lehetőség élvezni ezt a remek szórakozási formát. Játéktérként szóba jöhet akár szabadtéri (erdő, laktanya), akár beltéri ( tornaterem, raktár, irodaház) lézerharc helyszín is.    Tapasztalatunk szerint a lézerharc igazi kikapcsolódás mind a kisebb korosztály, mind pedig a felnőtt vendégeink részére.

A lézerharc ideális születésnapok, névnapok, leány-és legénybúcsúk, osztálykirándulások, céges csapatépítő, családi programok esetén, de ajánljuk szimplán a hétköznapokban is egy élvezetes és különleges kikapcsolódásra 7 éves kortól.

 

share on